Rabu, 23 November 2011

Mood Demam melanda...

Hari ni buat cerita ringkas je... sebab... kami suami isteri demam selsema...(demam rindu anak kat kampung kut) semalam bercuti mc pun rehat2x... tapi dalam rehat pun sempat gak pi sign perjanjian pemilikan tanah rezab melayu di lot Taman Desa Sri Qaseh ni depan Assistant DO sepang... heee3x... 


Sebenarnya urusan untuk pertukaran pemilik yang membabitkan "Tanah Rezab Melayu" ni memang ada leceh sedikit tetapi itu semua adalah memang tugas mereka untuk memastikan pertukaran nama berjalan lancar. Kami kena bagi salinan surat beranak yang menyatakan keturunan kami dan juga salinan kad pengenalan. Begitu juga kami kena hadir di hadapan ADO untuk menurunkan tandatangan di hadapanyanya. Jika tanah tersebut berstatus Free Hold atau Tanah Pajakan  tidaklah serumit ini. Tapi kami akur dan menuruti setiap syarat yang dikenakan keatas kami.


Tengah tunggu giliran nak jumpa ADO

Maka selesai sudah proses pemilikan tanah lot ( tapak Rumah ) dan rumah di Taman Desa Sri Qaseh.... Gitulah ceritanya.... nak start melawat kenkawan blog la pulak lepas ni... apa la citer diorang agaknya....

23 ulasan:

  1. penantian satu penyeksaan...hehehe

    BalasPadam
  2. shaiful - lama gak menunggu.... sebab ramai orang yang berurusan semalam...

    BalasPadam
  3. wah...romantiknye...pakat2 demam yerr...hihi
    moga cepat sembuh..:)

    BalasPadam
  4. Nazri - terima kasih doakan kami...

    Ungu - bukan romantik tapi fantastik...susah wooo kalau dua2x demam... sapa nak layan sapa....self service la gamaknyaa...haaa3x

    BalasPadam
  5. Hihi .. memang suatu peyiksaan .. harap bang and sis cepat sembuh :)

    BalasPadam
  6. Salam kazman,

    Memang sehati sejiwa ni...demam pun sama2...Kak Ros harap tu dua2nya cepat sembuh la ya.....

    BalasPadam
  7. Umi & kak ros - agaknya memang musim demam selsema kot sekarang ni... almaklum hujan je bila ptg...

    BalasPadam
  8. Alahai ciannye kena demam, bawa berehat dan makan ubat. Insyaallah, moga cepat sembuh.

    BalasPadam
  9. nurul & naga - demam dah ok dah... tinggal selsema jee... terima kasih doakan kami....

    BalasPadam
  10. Kami doakan semoga cepat sembuh

    BalasPadam
  11. SEMOGA LEKAS2 SEMBUH.SALAM KENAL.TQ SUDI DROP BY KAT BLOG NURUL=)

    BalasPadam
  12. tinggal berdua jer ker sekarang.. saya pun tinggal berdua ajer ... anak2 semua ikut mak balik.

    BalasPadam
  13. kancil & nurul - terima kasih atas kunjungan dan mendoakan kami....

    Lady ija - ha'ah... terasa sunyi pula rumah kami ni sekarang....

    BalasPadam
  14. sunyi..la ye..rmh kak mcm tongkang pecah..dah nak karam pun..hehe

    BalasPadam
  15. alahai..makan ubat banyak2 ye..=]

    BalasPadam
  16. tq singgah blog saya:)
    yelah..skrg ni musim demam, anak sy pon tgh demam

    BalasPadam
  17. musim hujan la ni bro...take care

    BalasPadam
  18. tu la kisahnya... Tq semua...musim hujan & musim demam selsema..... Hari ni dah cargas sikit.... nak ligat semula.....

    BalasPadam
  19. semoga cpt sembuh..skrg musim tak sihat..jga diri elok2

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini