Sabtu, 7 Januari 2012

Tetiba kena TAG....

Kami tetiba dapat teka-teki ni dari Blog Umi Abah yang kecil molek ni.... kiranya nama istilah dalam dunia blog ni " kena TAG " la agaknya....

Entah apa aku ni tetiba rasa bengong la pulak nak jawab soalan kat bawah ni.... Kalau nkorang boleh tolong jawab la bagi buah fikiran untuk jawapan ni... naik cair dah kepala otak ni..... susah jugak jadi otak teknikal ni... jenis pikir luruss jeee.... haaaa3x

Soalan kuiznyaaaa.......( aku copy/paste je ayat soalan sebijik macam ni dia bagi kat kami )

Soalan Kuiz berbunyi begini : http://www.emocutez.com

1. Banyak-banyak daun, daun apa cair lam air?
2. Kain apa berat didunia?
3. Air apa paling berani?
4. Sungai apa tiada air?
5. Kalau manusia jadi ikan?Ikan jadi apa?
6. Banyak-banyak bus, bus apa bijak?
7. Antara Motosikal dan kereta, mana lagi tua?
8. Mcm mana nak beza ikan betina dan ikan jantan?
9. Banyak-banyak buah, buah apa timbul lam air?
10. Ikan apa ada ketiak?
Pramugari dan Pramugara yang di TAG :http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

1. Honey
2. Asya
3. Mizs Domu
5. Eva
6. Uchi
7. Bang kazman&sis sue
8. Bang Khairul
10. AmirFX


Sehingga bertemu lagi kawan2http://www.emocutez.com .. Jawab jangan tak jawab haha. Tata ..Titi Brumm brumm 

Sila la tolong yee... bagi buah fikiran ker... buah tangan kee....haaaa3x

6 ulasan:

  1. Assalamualaikum.. blog ni adalah blog yang pertama che mid ziarah pada 2012. Maaf le ye, che mid tak minat nak jawab teka teki, dah tak berapa nak bijak.. hi hi apa pun selamat menjawab le.. jangan sampai mengong dah leee...

    BalasPadam
  2. aku pon kena tagged oleh Umi...esok baru start nk buat hehe

    BalasPadam
  3. tak dopek nak nolong..
    dah berusia ni, payah nk berteka-teki
    straight to the point..

    BalasPadam
  4. sy pn penah dpt mcm tu tp nk mtk mf kt org yg tag tu sy x berapa pandai nak join n proceed dgn tag tu.....

    BalasPadam
  5. Hahahaha geli hati pulak umi baca entri abang and sis sue ni la ..hihi saje je nak kacau.


    Cuan bang and sis sue ..begong dah jawab soalan hihi ..semua nya ada jawapan kat internet ..sure abang pat cari ..senyum2 abang dapat jawapan nanti ..chak!

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini