Rabu, 15 Februari 2012

Empangan Batu

Hujung minggu lepas kami ke majlis jemputan kahwin saudara belah isteri di selayang jadi kami nak ucapkan selamat menempuh alam perkahwinan dan semoga kekal abadi.... Selepas itu kami pun melencong ke empangan batu yang terletak berhampiran dengan rumah saudara kami itu.


Kami berkunjung ke Majlis perkahwinan 3 beradik ini dan merakamkan kenangan manis mereka di atas pelamin di dewan besar Sekolah Kebangsaan Cina Selayang Baru.... Meriah sungguh majlis mereka...

Persandingan  3 pasangan pengantin

Pertunjukkan pencak silat
Selepas ini kami pun menuju ke Empangan Batu untuk menikmati pemandangan indah di sana... Ada aktiviti pancing oleh pengunjung ketika kami sampai di sana....


Empangan Batu terletak di Lembah Kelang, Selangor, Malaysia. Empangan ini hanyalah empangan untuk bekalan air minuman sahaja, dan bukan empangan janakuasa elektrik. Empangan ini menampung 30,199 juta liter air. Empangan ini telah dibina sejak zaman penjajahan British lagi bagi menampung keperluan penduduk di Selangor terutama di ibu kota Kuala Lumpur.Sungai Batu yang mengalir dari Banjaran Titiwangsa telah dipilih kerana berdekatan dengan Kuala Lumpur.Empangan Batu menyalurkan air mentah kepada loji rawatan air Sg Batu.







Aktiviti memancing oleh pengunjung








18 ulasan:

  1. cantik la pemandangan kt Empangan Batu tu...tenang je :)

    BalasPadam
  2. assalamualaikum kazman...pemandangan yg cantik n nyaman sekali...:)

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. yee.. empangan yang dijadikan tempat rekiasi...

      Padam
  4. wah..dekat je ngan umah parents sy tu..
    dlu time muda remaja rajin dating kat situ..
    hehe..klu nak tahu..tu lah lokasi filem laila isabella (nasha aziz n rosyam nor) hehe

    ^izzah_nhkm^

    BalasPadam
    Balasan
    1. tempat ni selalu kan jadi tempat lakon...

      Padam
  5. 3 pengantin sekali?

    Meriah;)

    sempat lagi p jalan situ..cantik juga...

    BalasPadam
  6. meriah wedding tu... cantiklah pemandangan di kawasan empangan tu kalau piknik pun best...

    BalasPadam
  7. Comel nengok budak budak berpencak silat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah... rasa rugi tak rakam dalam video mode...

      Padam
  8. beshnya kalau dpt bersantai kt sini.. tenang je mata memandang..

    BalasPadam
  9. sumpah cantik pemandangan kat sana :)

    BalasPadam
  10. apsal gambar kat notis board tu ada 4 jek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la pasalnyaaa... papantanda cantik2x dah jadi macam tu .... tangan2x gatal la punya angkara tu...

      Padam

Terdapat ralat dalam alat ini