Khamis, 12 April 2012

Panggilan Genting Highland

Amacam semalam?.... mesti seronok cuti hari pertabalan agung... Kami sekeluarga sajer berjalan2 pi Genting dengan kawan2 tempat kerja. ok la gak pi sana. Tapi rasanya bayaran permainan dah naik laa... pas tu semalam tu banyak pulak la permainan yang tutup untuk diselenggarakan... rasa macam rugi la pulak bayar tiket tapi tak leh main... Apa2 pun jum kita lihat apa yang ada di sana....

Planning ni pun jenis yang terkejut2 aje... tak de rancang2 pun dengan rakan. Pagi tu kami siap2 bertolak pukul 9 pagi. Lepas si abahnya periksa kereta barulah kami mulakan perjalanan.


Bila dah ok apalagi... kami pun mulakanlah perjalanan menuju genting. Seronoklah anak2 yang dari rumah pun dah pakai baju sejuk.... punyala semangat...

Punyalah berderet kereta menuju ke genting pagi tu... Jalan naik je penuh keter... jalan turun lengang aje...


Signboard menuju ke genting sambil latar belakang genting dan abahnya snap gambar pemandangan semasa perjalanan. Kali ni rakan abahnya yang bawa keter dan kami sekeluarga duduk belakang sambil bersantai....






Bila pukul 12 tengahari sampailah terus menuju ke Indoor Theme park. Layan anak2 dengan abah and the gang. Memang kami layan la game dalam indoor tu sampai petang. Seronok la jugak menghabiskan duit... memang pi sana tu betul2 tabur duit aje... nak main sana sini semua duit... haa3...tapi sekali sekala kan... Jom kita layan apa yg ada dalam sana....



 Ni pula adalah bayaran yang akan dikenakan untuk setiap pengunjung jika nak main permainan kat genting ni... harga sehingga takat gambar ni di snap pada 11 april 2012.... haaa3...



 Layan bowling pulak lepas perabis duit main game.... kat sana satu game cuma 8 hinggit aje.... lepas pukul 6 petang dah jadi rm10 hinggit...






Punya la ramai manusia dalam tu... apa la yg seronok sangat kat sana laa... jenjalan semua penuh...




Lepas puas main dan bergambar semua dah letih dahhh.... nak jalan pun tak larat dah.... mahu duduk bersila tepi dinding jadinya......


Hanis syafiqah dah dapat tead bear.... Syafiq dah dapat main game keter dan bowling... adam dah puas ketuk2 main game...
Tu dia jalan macam ular kena palu. sempat lagi amik gambar...
Apa lagi... kami pun balik laa.... semua dah muka penat dahhhhh seharian disana. Penat tapi best.

Nukilan : Mama Sue




29 ulasan:

  1. beshnya kaka,since ada anak ni tak penah lg gi genting..tunggu anak besaw sket bley pegi..tiket dah naik rege kowt

    BalasPadam
    Balasan
    1. agaknya la... mana ada yang tak naik bila bercerita bab harga ni kan...

      Padam
  2. Hr cuti mmg seronok p jalan2...
    Genting mmg tmt melaburkan duit..ehehee, tp seghonok;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. melabur yang tiada pulangan.... huuuu3x

      Padam
  3. best nye jalan2 g genting...bila la kami sekeluarga lak dapat g sana...

    BalasPadam
  4. dah lama munna x naik genting ... rasanya last sekali pergi blm kahwin pun lagi

    BalasPadam
  5. bestnya gi genting... dah lama plan nak ke sana. Mungkin tunggu anak besar sikit. Tak naik keta kabel ke??

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak naik kete kabel... baik keter jer terus ke atas.... nak test keter boleh naik lagi ke tidak....almaklum first time avanza NGV ni di uji untuk naik genting...sungguh tidak mengecewakan... haaa3x

      Padam
  6. lamanya tak pergi genting.. best tapi habis pitis.. huhu

    BalasPadam
  7. Dah lama rasanya tak pergi Genting Highland, selepas ditegur oleh Daddy :|

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak... napa yee... ada baik buruknya di sana... kita je yang kena memilih...

      Padam
  8. bestye..hehe..tapi yg tak best ramai sangat org kan??

    BalasPadam
  9. waa tentu anak2 seronok kan!, Ummi pun dah lama tak pergi, masa anak2 kecik dulu seronok jugak bawa dia orang ke sana.

    BalasPadam
  10. Apa yg pasti mama/papa penat tapi puas dapat memberi memori indah buat Hanis Syafiqah, Syafiq dan Adam... dapat ole-ole lagi mestilah mereka seronok...

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam tu la kak... diorang memang seronok kat sana...

      Padam
  11. beshnya.. x pe la perabih duit sekali sekala.. yg penting anak2 hepi.. :)

    BalasPadam
  12. lamaaaaa sgt tak pegi genting..last sekali taun 2005 aje

    BalasPadam
  13. Mase g sane dulu Alesya baby lagi...Len kali nak bawa die la..kalu dah besar cikit mesti seronok kan...:)

    BalasPadam
  14. Bestnya jalan2 ..umi tak pernah lagi pergi ..teringin palak rasa hihi ..ummm hati2 tau bang ..sis ..nak jaaln2 .. harap perkara tsunami tak berlaku kat sana uuu ..amin2 ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. umi.... kat serawak tu lagi banyak tempat tinggi.... haaa3x

      Padam
  15. Assalamualaiku Sue,

    Bestnya p jalan2 ni kan Sue sambil2 tu..tengok pulak permandangan ciptaan Allah yang sangat cantik ni....

    Macam2 yang boleh kita main kat Genting ni ya....siap duit ja kan Sue he.he.he....

    BalasPadam
  16. dah lama tak g genting..wuuu :)

    dah naik ea harga tiketnya?wahh

    BalasPadam
  17. aku p sana sekali jer..tu pon mlm

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang masa kau turun kl tu ker.... tak pe... bila2x boleh sampai lagi...

      Padam
  18. rindu nk g sana..last pegi tahun 2004.. tu pun sekali je..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamakkk.... 8 tahun tuuuu..... kenangan mengusik jiwa....

      Padam

Terdapat ralat dalam alat ini