Jumaat, 6 April 2012

TM Career and Education Fair 2012

Kami ini menjemput warga Malaysia yang ingin menjadi ahli keluarga telekom seperti kami ini datang ke TM Career and Education Fair 2012 di TM convention center dari 6 april hingga 8 april 2012. Banyak aktiviti yang akan dilakukan di sana.... Selain untuk mereka yang ingin mencari pekerjaan di sana juga ada disediakan penerangan mengenai pendidikan, biasiswa telekom dan pelbagai lagi....
Aktiviti untuk hari Sabtu :-

10.00 : Door Opens to Public/Registration

11.00 - 12.00 : Talk: "People As An Innovation Engine" by Sajith Sivanandan, Country Head, Google Malaysia

12.00 - 13.00 : Talk: "TM: Doing It The COOL Way"
by Dato' Sri Zamzamzairani Mohd Isa, Group Chief Executive Officer, TM

13.00 - 14.00 : Talk: "How to Make It Big In A World-Class Organisation" by Azli Mohamed, Key Account Director, Strategy and Business Development ASEAN, GE

14.00 - 14.30 : Performance by Bunkface

14.30 - 15.00 : Talk: "Tech Savvyness In Any Job"
by Ben Jern Loh, Digital Technologist, Media Prima Radio Networks

15.00 - 16.00 : Talk: "How To Impress At Interviews"
by Melissa Norman, Managing Director, Kelly Services

16.00 - 17.00 : Talk: "Fast Forward Your Broadband Career" by Azni Risa, General Manager, Network & Services Solution Integrator, TM

17.00 - 18.00 : Talk: "Your Professional Image"
by Cherrise Tan, Head of Corporate Image Training, SweT Advancement Centre

Aktiviti Untuk Hari Ahad :-

10.00 : Door Opens to Public/Registration

11.00 - 12.00 : Talk: "Achieving Success In Life"
by Seelan Paul, Chief Executive Officer, Media Prima Radio Networks

12.00 - 13.00 : Talk: "Find Your Work-Life Balance"
by Ustaz Don, Mental & Spiritual Speaker

13.00 - 14.00 : Talk: "Finding Your Passion, Potential & Positioning Yourself For Success In Your Career" by James Ho,
Co-Founder and Chief Executive, ClickAcademy Asia Sdn. Bhd.

14.00 - 15.00 : Talk: "Women - Making It In The World of Broadcasting" by Suhaini Omar, General Manager, Business Development & Marketing, TV Alhijrah

15.00 - 16.00 : Talk: "Making A Difference As A Leader"
by Y. Bhg. Datuk Zaini Maatan,
Vice President State Selangor, TM

16.00 - 17.00 : Talk: "Be Creative. Be Different."
by Rosyam Nor, Actor & Producer

17.00 - 18.00 : Talk: "You Can Be A Winner!"
by Dato' K. Rajagobal,
National Football Coach (Harimau Malaya)

Begitulah aktiviti yang ada.... Joommm kita ke sanaaa.......




26 ulasan:

  1. jauh sangat nak pi.. hehe

    BalasPadam
  2. Kakak diJB nak kesana macam jauhlah pulak... bagus utk career tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. walau jauh tapi dekat di hati kami....

      Padam
  3. Wahhhhhh semangat abang n sis ni hihi .. best jugak timba ilmu ni :) ..tapi umi jauh sangat la nak pegi .. chak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pe umi... walau umi jauh tapi dimata kami dekat...

      Padam
    2. Hihi ... trm kasih bang n sis .. waaa rasa mcm dah lama da tak datang kat cni huhu

      Padam
  4. Mmg x p...balik kg, oho hoooo balik kg...hehehehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama la kami pun nak bersiap balik kampunggg...

      Padam
  5. apa lagi.. moh memeriahkan

    BalasPadam
  6. rasa mcm nk pergi tp sibuk plak dengan nak pindah rumah.. erm...

    BalasPadam
    Balasan
    1. semangat rumah baru lagi yeee.... heee3x

      Padam
  7. tak dpt p..kami "p" dgn N3 kazman je nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak dpt pegi...byk agenda sabtu ni...huhu...

      Padam
  8. jom ramai-ramai ke sana... salam kunjungan.

    BalasPadam
  9. Belum sempat g lagi...depan pat keje aje TM..jalan kaki sampai..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah... kalau free datang laa.... memeriahkan majlis...

      Padam
  10. "salam...lama sungguh tk masuk sini...err...best jugak kalau dpt
    pi even mcm tu..byk info berguna yg dpt..."

    BalasPadam
  11. waa bagusnya peluang kerjaya dengan syarikat berprestij..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama syarikat je yang berprestij.... gaji ciput jee tak macam gomen... haaa3x

      p/s: tetap bersyukur dengan rezeki yg Allah berikan...

      Padam
  12. telekom..yey...nk streamyx free blh? hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak free???... kami yang staff pun kena bayo... huuu3x... tapi ada diskaun harga staff la... haa3x..

      Padam
  13. wah menarik la ada acara mcm ni!

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum Kazman,

    Teringin jugak kak Ros nak p.....Tapi jauh sangat la Kazman.....

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini