Khamis, 19 Julai 2012

Malaysia Robot Contest (ROBOCON)

Hari ni nak ucapkan tahniah juga pada team kami walaupun kalah di peringkat suku akhir dalam pertandingan Malaysia Robot Contest (ROBOCON) yang diadakan di Kuala Terengganu.. Semoga Di tahun hadapan mereka berjaya membawa pulang kemenangan. Rakan kami yang pergi ke sana iaitu Fazly telah membekalkan sedikit info apa yang terjadi di sana...


Liputan kejohanan boleh kita ikuti seperti dibawah ini... Video di bawah ini merupakan pengenalan mengenai Kejohanan Robocon sepanjang anjuran yang telah diadakan....




Acara yang berlangsung
Majlis yang dimulakan dengan ucapan.

Pada malam ketibaan peserta diraikan dengan persembahan dan makanan.

Peserta dari MMU yang siap bersedia

Medan litar unt yang dipertandingkan untuk menguji
kemampuan setiap ciptaan robot ketika dalam pertandingan...
 Kru RTM pun ada di situ...
Rakaman pertandingan akhir kejohanan ROBOCON
 yang telah dimenangi oleh peserta UTM

P/S  : Mood masih penant balik dari training....taip tingkas aje....

Kalau lah dapat cipta robot yang boleh buat kuih raya ker... masak lemak kee... buat ketupat kee... mesti meriah kita sambut hari raya setiap tahun.... haaa3x


12 ulasan:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=SyapXIHMFOg tgk montage kat sini...

    pemenang akan mewakili malaysia ke Hongkong dalam asia pasifik robot contest

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. itu gambar masa saringan... masa final tu memang ramai....

      Padam
  3. haah la...ok gak tu robot buat suma...takyah susah2 nak bakar lemang, rebus ketupat, masak kuah kacang...hehehhee...

    BalasPadam
  4. tahniah coz dapat masuk peringkat kebangsaan. Ia pun dah kira hebat.

    BalasPadam
  5. Hahaha ayat last tu yang mantap bang .. iye kan ..kalau de robot tolong kita buat biskut mesti best kan ..paling tidak pun tolong kemas rumah (^_^)

    sempena bulan ramdhan yang bakal menjelma nie ..umi nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada bang kaz serta keluarga ..moga tahun nie kita mendapat keberkatan dan rahmat dari nya ...amin2 ...

    BalasPadam
  6. saya lagi suka kalau ada robot tolong sidaikan baju dan lipatkan baju...hehe...

    BalasPadam
  7. kalau robot masak takut tak sesedap manusia masak...pasal 'air tangan' main peranan sebenarnya dan juga 'ikhlas hati'. hehe. kalau robot lipat baju, sapu sampah ok...kalau ada saya pun nak satu. hehe

    BalasPadam
  8. robotcon ea..kalau ada 1 kat rumah mesti best..hihihi

    BalasPadam
  9. Good evening.

    Dear all,

    HERE we would like to share for our special project for MIRoC 2013.
    SEE MORE UPDATES for special project for MIROC 2013 from our team!!

    "Together We Share, We Improve, We Success"-utpmiroc

    coming soon:
    -VIDEO for test run
    -gamefield photo
    -ROBOT design
    -and this page will be PUBLIC to all

    http://www.facebook.com/pages/MIRoC-UTP/285155001611147

    Tq admin.

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini