Selasa, 3 Julai 2012

Terima Kasih kesayanganku..

Salam semua...Dah lama sangat mama x menaip diruangan ini....
Terlebih dahulu mama nak ucapkan terima kasih dan amat bersyukur kepada abah, along, adik dan adam yang terpaksa melayan karenah mama menempuh hari2 sewaktu preggi ni.....Kalian terpaksa melayan karenah mama yang tidak menentu....
Pada awal kehamilan mood mama tidak menentu, sakit2 badan dan stress.  Kebanyakkan kerja rumah diuruskan oleh my hubby dan anak2 terutamanya along Syafiq. Mama amat menghargainya.. Macam2 abah belikan supplimen dan ubatan untuk  membantu mama antaranya teh hijau, detox patch dan teh detox.

Ingatkan badan mama lemau sebab banyak sangat toksin, rupanya supplimen yang abah bagi  buat mama jadi lemau.
Bab makanan pula terlalu susah mencari makanan yang sesuai dengan tekak dan perut. Sewaktu mengandungkan Syafiq dulu semuanya pantang nampak nak jer... Setiap hari berdoa semoga diberikan nikmat makan.



masa minum ni mama x tahu mama preggi,Detox n Slim Harap2 x derlah kesan minim teh ni.

Syukur mama telah melalui detik2 trimester pertama sehingga minggu ke dua belas minggu, masa yang di tunggu pun tiba nak melihat satu nyawa yang didalam. Bermula dari awal kehamikan sehinga 3 bulan , trimestar awal ini perkembangannya pantas dan menakjubkan berlaku.
Bila pergi check dan scan dapat la tengok baby mama ni tengah buat apa duduk dalam tu....kalau ikut perkembangan.. buah pinggangnya telah mula berfungsi, mengeluarkan asid amino untuk menghasilkan air ketuban rasa2 mama lah.


Rupa2x tengah menonggeng... apa la dia pikir duduk dalam tu kan.... Mengikut penerangan doktor, keadaan baby yang berdasarkan scan dah masuk 13 minggu ni... macam2x juga la doktor ni cakap....


Semoga sihat hendaknyaa.....

Diharap kalian doakanlah semoga alahan mengandung dapat mama tempuhi dengan sabarnya..

nukilan: Mama Su.

23 ulasan:

  1. la sian nyer... take gd care of yrself yer. Beruntung dpt hubby n anak2 yg memahami.. cer baca kat petua pelik orng @ blog saya kalau muntah or alahan waktu preggie

    BalasPadam
  2. moga dikurangkan mabuk preggi sis...
    sy x pnh mengalami saat ni..tringin gak..blom diberikn rezki lg

    BalasPadam
  3. bestnya tgk baby nie.. kak su jaga diri baik2 yer.. jaga baby elok2 tau.. semoga kak su sihat selalu..

    BalasPadam
  4. Bestnya baca entri ni .. wahhhh sis dah masuk 13 minggu .. nak masuk 3 bulan sudah .. umi pulak baru 8 minggu .. masih jauh lagi ..

    comeinya baby dlm tu .. cute .. bestnya bila tengok baby dah meyerupai manusia (^_^). Rsa nak tengok lagi la gambar tu sis (^_^)

    BalasPadam
  5. tahniah2..bagus ada suami dan anak2 memahami..istirehat ye sahabat.

    BalasPadam
  6. byk2 kan berehat mama sue..

    BalasPadam
  7. Tahniah! jaga diri yer mama

    BalasPadam
  8. moga segala urusan dipermudahkan...banyakkan berehat yer...

    BalasPadam
  9. Maha kaya Allah kan Su... dari rahim yg begitu comel boleh duduknya satu hamba Allah yg saban hari kian membesar. Biar rasa tidak selesa tapi akhirnya selepas 9 bulan ia akan menggembirakan semua.

    Moga diberi kesihatan terbaik Su..

    BalasPadam
    Balasan
    1. faham sgt keadaan tu...

      sabar yer..

      Padam
  10. oh mama sedang mengandung ye...semoga alahan tu tak teruk sangatlah ye...semoga sihat disepanjang kehamilan ini...

    BalasPadam
  11. Semoga alahan sue makin berkurang dan Sue sihat2 selalu, jaga diri untuk diri sendiri dan baby juga ye..

    BalasPadam
  12. moga selamat sepanjang tempoh kehamilan ni..


    psstt: rasa rindu pulak masa preggy dulu.. ;)

    BalasPadam
  13. semoga selamat dan sihat sentiasa ibu & bayi dalam kandungan ya kakak.

    BalasPadam
  14. biasalah dikk
    mengandung nie macam2 pesen ada ekekke :)
    badan lemau2 nie normal
    x lama .. tuu
    insyaallahh selamat sehingga ke kelahiran ...

    BalasPadam
  15. rasa cam nak preggy jugak bila tgk gambar scan k.sue tu.. hehe..
    sonokkan pengalaman tu walaupun alahan teru..
    pe2 pun sy doakan semoga segala urusan akak dipermudahkannya..

    BalasPadam
  16. moga baby n ibu sihat2 selalu dan dipermudahkan segala urusan...insyaallah...;)

    BalasPadam
  17. tahniah mama...moga selamat hingga saat melahirkan..

    BalasPadam
  18. assalamualaikum sue...tahniah yer moga sentiasa sihat...:)

    BalasPadam
  19. moga semuanya selamat ye~ :)

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum Kazman & Sue,

    Syukurrrr.... nak bertambah satu lagi ahli baru dalam keluarga.....Semoga Allah permudahkan semuanya ya Sue...teringat pulak masa kak Ros dulu2 nih he.he.heeee....

    Alhamdulillah baru hari ni Kak Ros boleh masuk kat sini,tiap kali nak masuk sini tak boleh,tak tau lah pasai apa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebelum ni memang ada masalah pada blog ni... beberapa kali blog ni kena remove....

      Padam

Terdapat ralat dalam alat ini