Rabu, 29 Jun 2011

Cabut Gigi

Salam Selasa...
Harini nak cerita pasal cerita semalam. Aku x kija semalam sebab utama adam kena demam campak tapi jenis yang halus2, Syafiq dan syafiqah x sekolah sebab ganti cuti hari sabtu dua beradik tu bersukan...(nanti kita cerita bab sukan masa lain)  dan satu sebab lg nk gi cabut gigi anak al maklumlah anak nak membesar dan akan menukar dari gigi susu kepada gigi kekal.....


Kesian adam sembab muka dia.

Biasalah pagi2 buat kija rumah dulu....melayann anak2 sarapan, membasuh, mengemas dan nak menyiapkan makan tengah hari- abah pegi kerja harini... dah siap masak abah pun sampai umah..
So plan lepas makan tengah hari, siap nk gi cabut gigi anak2.
Ingat nk gi klinik pergigian putrajaya.... sampai sana jururawat kata hari untuk kanak2 pada hari selasa dan khamis... huh kena posponlah cabut gigi bebudaknih.... buntu jap mesti abah hangin sbb dia dh lah amik time off sbb nk hantar cabut gigi... jadi kena buat plan altenatif lain... cabut gigi berbayarlah gamaknya...
Maka keluar putrajaya pi lak Dengkil... cari punya cari sampailah kat Klinik Pergigian Mesra...so daftarlah kat sana... sampai sana ader 8 orang pesion menuggu lah so kenalah ngeteh dulu... +- 1 jam barulah gilirann bebudaktu....
Sampai giliran syafiqah, dia menangis x mahu cabut gigi..... jadinya tengok saja.... sorang lari keutara dan sorang lari keselatan, puas dipujuk barulah nk baring atas kerusi tu...
Next syafiq lak....... pun x mahu cabut juga.
last nya... anak2 ini x jadi cabut gigi sbb dr x confident nk cabutkan sbbnya memasing berkeras x mahu cabut.... aduh garam sungguh hamba....... bayaran untuk servis nih RM 0.00 sabo jelah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini