Sabtu, 25 Jun 2011

Cerita Western Food

Salam Jumaat......
Hari ini saya nk bercerita xtvt petang semalam...... memasak masakan barat, huh 3 shoping compleks saya rayau sebab nk beli bahan tuk recepi benda alah nih beef stik, tesco, giant ..... carefour. Nih 1st time nk buat sendiri, saja2 nk belajar dan save cost sikit... al maklumlah dah hujung bulan tapi selera boleh tahan anak beranak, jadi kena lah masak sendiri.

Tadaaaaa inilah hasil nya daging yang telah diperap dengan bahan seperti garam, kunyit, lada hitam, sos ladahitam dan sos BBQ. Belasah jer ramuannya asal ader rupa jadilah...


round yang pertama perap dan bakar diatas kuali....
pastu goreng kentang dan buat coslow..
dan hasilnya
V
V
V

tak sempat nak deco2 macam kat kedai dah.


Teruja Adam nak makan

along tersenyum puas sebab nih makanan kesukaannya


adam: "mama.. abah jum, cepatlah makan"


syafiqah: apasal liat lak dagingnya nih mama?....

makanya round yag ke2 kenalah rebus daging yang telah diperap tadi hingga empuk barulah dipanggang....
percubaan pertama kira oklah stik nih....panggangan yang pertama agak liat sikit sebab x direbus dulu dan yang ke2 barulah puas hati......

so anak2 bila sudah kenyang....pun tersenyum riang

ok lah tuk hari ini... wasallam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.