Jumaat, 14 Mac 2014

Jalan Jalan Tasik Kenyir

Sempena nak sambut birthday Adam kami plan nak bawa dia jenjalan ke negeri Terengganu.... Jauh jugak rupanya Tasik kenyir dari rumah kami ni... kami bertolak dari pkl 11 mlm dan sampai pukul 8 pagi... Tasik Kenyir juga merupakan destinasi pertama yang kami tuju. Tenang dan indah di waktu pagi di Jeti Gawi....

Khamis, 6 Mac 2014

Rumah Kami Yang Suci Dalam Debu

Bila dah pindah ni baru tahu masalah yang timbul di rumah baru kami ni... Ni la nasib bila beli rumah di kawasan baru dalam pembangunan... Sebelah taman ni asalnya bukit pun dah nak jadi rata dah... Debunya pun kira dahsyat jugak ni... Tebal debunya dah sampai tahap boleh buat tayamum kalau darurat tak de air ni...

Selasa, 11 Februari 2014

Pendapatan Sampingan Dari Pengiklanan Kenderaan

Salam rerakan blog semua...... tetiba rasa rindu nak berkunjung ke blog rerakan yang dah lama kami tidak kunjungi....  Sepanjang 2013 cuma dapat update beberapa segmen cerita sahaja untuk dikongsi. Tempoh setahun tu juga la sekejap je kami rasa.... dan dalam sedar tak sedar dah habis dah juga kontrak iklan bergerak pada kereta kami....  Lepas ni dah tak masyuk laaa bulanan sebab dah habis kontrak pengiklanan...


Sabtu, 8 Februari 2014

Nombor Kecemasan Yang patut kita Ketahui jika berada di sekitar Putrajaya dan Cyberjaya

Sekadar panduan bila ada kecemasan, elok juga jika kita simpan nombor - nombor yang patut kita ketahui untuk dihubungi. Mana la tahu sebab Malang tidak berbau.....


Rabu, 27 November 2013

Membina Taman Dari Barangan Terbuang

Alhamdulillah.... bila dah siap pindah dan renovate sikit-sikit rumah baru ni ada barangan yang berlebihan... Kalau hendak dibuang rasa sayang pula. Maka denga sedikit modal kami membeli rumput filipina dan sedikit batu sungai untuk membuat taman di hadapan rumah kami ni....

Terdapat ralat dalam alat ini