Rabu, 3 Oktober 2012

Taman Desa Sri Qaseh 02/10/2012 Perkembangan Sepanjang September

Dah dekat sebulan tak update perkembangan rumah... Minta maaf sangat2x kat jiran-jiran..... Syukur rumah kita ini dah semakin sempurna.... Masa bayar deposit air dan elektrik pada hujung minggu lepas di tapak taman perumahan Desa Sri Qaseh rasa seronok dapat berkenalan dengan jiran-jiran yang hadir sama. Semuanya ramah-ramah dan baik-baik belaka walaupun berlainan latar belakang kerja. Di ringkaskan, pada kali ini kami uploadkan gambar disepanjang bulan september yang telah kami ambil semasa datang ke Taman perumahan yang masih di dalam pembinaan ini...

Gambar ini merupakan lawatan kami pada minggu pertama September 2012. Masa ini kami perhatikan pekerja-pekerja sedang mengorek lubang untuk laluan kabel. Besar betul topi sayur yang pekerja pakai... barulah kepala sejuk tak kena bahang matahari kan... kami yang berdiri kejap pun dah rasa macam nak pitam panas terik matahari....Lepas tu duduk sambil bersembang dengan Encik Jef ( Penyelia dari pihak UBBIM ) dan Ah Soon ( Penyelia Kontrator pembinaan ) dalam opis mereka... Baru sejuk sikit dapat aircond...Pada minggu ini juga mereka sedang memasang batang tiang elektrik yang menuju ke substesyen di tepi padang.





Pada minggu kedua bulan September kami datang tapi tak dapat berjumpa dengan penyelia2x. Bila saya talipon rupanya mereka ada urusan di luar. Maka kami pun menuju terus ke rumah kami. Sambil bersantai sambil berbincang apa yang hendak di tambah baik rumah ini. Si Isteri siap bawak kertas lagi tu.... nak buat plan mana yang hendak di tambah tokok rumah tu.... semangat betul laaa....




 Masa ini kami datang tengok mangkuk tandas telah di pasang siap2x... mungkin ada rumah yang dah pasang dan mungkin ada rumah yang belum pasang juga tapi macam ni la nanti rupa tandasnya... heeee3x... apalaaa... gambar tandas pun nak di ambilnya....



Pemandangan di halaman rumah.... seronok je bila tengok luas jalan di antara rumah yang luas..... kalau sedara mara nak datang parking depan rumah pun tak ganggu jalan utama lagi....



Dan pada minggu ke tiga bulan September kami datang sekali lagi untuk melihat perkembangan seterusnya....Pada kali ini kami perhatikan mereka sedang memasang kabel pada tiang-tiang yang telah siap di pacak di tepi jalan utama. Sebab utama mereka tidak memerlukan pekerja yang ramai kerana kerja2x pembinaan banyak di bantu dengan menggunakan jentera yang bersesuaian....Masa ini kami datang waktu mendung... tu yang gambar macam gelap sikit tu... 





Begitulah serba sedikit perkembangan rumah di Taman Desa Sri Qaseh pada sekitar bulan September ini. Kami ambil banyak juga gambar tapi inilah gambar yang dapat kami kongsi bersama.... dan gambar di bawah ini gambar anak-anak kami yang ceria bermain ketika datang pada hujung minggu lepas semasa hendak membayar deposit dan pemasangan meter air dan elektrik. Kami semua sibuk berbual dengan jiran2x baru kami tapi mereka sibuk bermain 3 beradik di luar rumah..... Masa balik tu baru terpikir kenapa la tak ambik gambar ramai2x dengan jiran2x sekali yee.... entah2x kami je kot yg berfikiran macam tu... heee3x... 


Pada jiran2x yang telah kami jumpa pada hujung minggu lepas mereka semua baik2x dan ramah belaka... Seronok dapat jiran2x seperti mereka semua.... Kami minta maaf jika ada yang tidak sempat bertegur sapa....

Nota : Kepada pemilik rumah yang ingin menjual atau menyewakan bolehlah menghubungi ...


Aslmkm..in case kalo ade pembeli yg nk jual tlg emel sy bole? Nk beli utk duduk sendiri. T.kasih seir80@yahoo.com

asalamualaikum, saya ingin bertanya, rumah di situ ada kosong lagi tak....da tk yang nk menjual atau ada lagi rumah kosong yang belum ada pembeli.....ni email saya nisma_nora@yahoo.com

3) Salam encik khairul azman. saya pn siti. saya ada baca blog mengenai rumah ditaman desa qaseh. Saya berminat mencari rumah corner lot utk disewa sebagai taska. kalau ada kenalan boleh introduce kan. email saya: nianisa_82@yahoo.com


51 ulasan:

  1. wow bestnya dapt umah nie

    BalasPadam
  2. Kazman/Sue, ummi pun turut excited tengok perkembangan ni. Waa bagus tu, kira n3 Kazman/Sue pasal rumah ni memang memberi impak yang bagus juga, sampaikan ada yang nak membeli rumah di situ.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tolong menolong je sesama kita kan.... permudahkan urusan orang jee...

      Padam
  3. seronoklah bila dah pindah ke sini nnti ye

    BalasPadam
  4. Kakak rasa tinggal touch-up sikit-sikit je lagi tu Kaz/Sue. Tak lama dah bolehlah pindah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah la kak... janji biar sempurna untuk didiami pun dah bersyukur dahhh

      Padam
  5. Berapa ye kak rege umah ni kat area sana..sq ft pun cam besar juga kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. harganya dari RM168K sehingga RM250K... keluasan pun 20x80 dan 20x70 macam gitu laa... bolehla untuk kami sekeluarga...

      Padam
  6. alhamdulillah.. dah nak siap tu..
    nanti dapat la pindah sini.. :-)

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum kazman,

    Tak lama lagi dah tu....,nanti boleh la masuk rumah baru ya Kazman/Sue..Kak Ros pulak yang rasa terujanya nih he.he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. begitulah kami juga di sini... heee3x...

      Padam
  8. Asalamualaikum...

    Alhamdulillah.. Tak lama lagi dah boleh berpindah kerumah baru.. Nice!!!

    Terimakasih singgah blog saya Dan tinggalkan komen.. :)

    BalasPadam
  9. mesti x sabaq nk masuk rumah baru kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti bila rumah baru siap boleh singgah rumah bila ada even area sini nanti.... roger jee kami di sini...

      Padam
  10. Berapa rate sewa rumah area sane ye?berminat nak sewa kalau berpatutan harganya

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga tak pasti lagi tapi bayar dengan pihak bank aje pun dah cecah RM900 ke atas...

      Padam
  11. Yg tukang baca ni excited plak rasa.. Dah boleh survey2 int design tu

    BalasPadam
  12. Luas juga kan bahagian dalamnya....

    BalasPadam
  13. Kalau ada pemilik rumah Desa Sri Qaseh yg nak jual rumah ni, sila hubungi saya 017 633 0132. Serious buyer, harga lebih dari 230k.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah kalau ada jumpa tuan rumah yang nak jual boleh di panjang2xkan lagi....

      Padam
  14. Wah... belum siap lagi dah ada org berebut nak beli. Taun rumah tak sempat duduk lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah... rumah ni belum siap ownernya dah beberapa kali bertukar... ada yg dah jual... ada yang loan bank tak lepas maka bertukar owner baru lagi... begitulah ceritanyaa...

      Padam
  15. assalamualaikum kazman sue...semakin nak siap yer seronoknya bila nak pindah rumah baru nanti...:)

    BalasPadam
  16. kancil pun menanti rumah Kancil siap...cantik rumah

    BalasPadam
  17. mesti tak sabar nak masuk rumah baru....reasonable harga dia...tapi nanti kalau dah siap mesti naik punya la, xdpt dah harga tu....

    BalasPadam
  18. seronoknya... bilalah saya boleh beli rumah juga...

    p/s: follow....

    BalasPadam
  19. bagusla kalau dah kenal jiran2, baik2 pulak tu alhamdulillah... balik mesia teringin nk g jalan rumah hehe tak malu orang tak ajak pomss..

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum.

    Umah encik yg bhgn paling atas ye.maksud saya..tgk ke bawah ada sederet umah yg mana pintu belakang menghadap ikbn?betul?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah... yg dekat dengan pokok duriannn...

      Padam
  21. sy pun area situ jugak.kat situ ada 10 unit je.dekat la umah kite nanti.huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu laaa... berjiran la kita yee... bila tengok taman permainan tu rasa seronok pulak petang2x boleh lepak sesama... kat taman permainan nanti kan ada gazebo... macam pondok2x untuk beristirehat....sambil kenal2x sambil tengok anak bermain....

      Padam
    2. Yup..nampak gaya..begitu la.sy ada cadangan..apa kata abg create 1 group kat facebook.letak nama taman perumahan kite.amacam..ok tak?

      Padam
    3. boleh jugaa... ada terfikir tapi tak berani lagi nak utarakan... almaklumlah ... masing2x tak berapa kenal lagi...

      Padam
    4. ok..dlm blog abg nie,selain sy yg bkl jadi penghuni tmn desa sri qaseh..sape lagi?

      Padam
    5. kejap...saya create lainnn... buat satu akaun baru...yg tadi tu abaikan aje...

      Padam
    6. Better gune nama Desa Sri Qaseh bang.xyah letak ataman.sbb sy rasa..nanti mmg akan nama desa sri qaseh bukan taman sbb dlm templete dulu pun desa sri qaseh je.

      Padam
    7. ya betul tu... tapi rasanya lagi senang kalau add aje dalam facebook yang sedia ada... klik je kat link fb saya kat sidewall blog saya tu... insyallah saya akan accept nanti...

      Bakal2x jiran juga banyak berforum di laman Komuniti Salak Tinggi

      http://www.salaktinggi.com/forumbbst/viewtopic.php?f=10&t=229

      Padam
    8. sy ada baca gak komen kat salaktinggi tue.ada pembeli bgtau..bile bank check..nama pemaju xde dlm senarai.bank mintak company profile..tapi pemaju xnak bagi.mana 1 yg betul nie.kompius sekejap.tapi komen tue tahun lepas punye la.

      Padam
    9. memang betul... kami sendiri yg panjat ke bank bawa CV developer UBBIM tu ke CIMB, RHB dan Bank Islam untuk apply loan... masa tu UBBIM ni tak pernah buat projek perumahan lagi so dalam list bank nama dia tak de... tu yg susah orang nak buat loan... apa2x masalah kita diplomasi aje...masa tu dah le taman DSQ macam hutan lagi... sapa yg nak confident beli rumah kalau setakat pacak iklan tepi jalan kan... tapi kami gamble jee setelah lihat CV developer dan minta petunjuk pada Allah.... syukur seumuanya selamat perumahan ni...

      Padam
    10. Bila bank banyak tolak. Itu rezeki kami yg beli ngan loan kerajaan.. Saya dapat pun yg lot bank tolak permohonan Pinjaman.. Tiada pilihan ambik jer lot tu... Rumah contoh pun x tengok main bayar deposit jer RM 5000. Sekarang siap sangat puas hati. Kadang2 tuhan nk bagi rezeki melalui org lain dulu. Tq bank.

      Padam
    11. Sangat2 bersetuju ngan cadangan encik suami

      Padam
    12. Nak share boleh...saya pun dpt beli coz pembeli sebelum ni loan x lepas..dan guna gomen loan. Sekarang ni alhamdulillah semua ok..

      Padam
    13. TANPA NAMA :

      Anda setuju dgn cadangan sy tentang apa?
      Create satu group dlm facebook ker?

      Padam
    14. Yap.. En suami. Saya sangat bersetuju tentang cadangan create satu group Dlm Facebook. Harap en kazman dpt buat akaun tu.

      Padam
  22. ooo..mcm tue rupenye.hope takde maslah la nanti.

    BalasPadam
  23. T.kasih tuan sbb tlg pjng2kan pertanyaan saya. Harap ade rezeki utk bermastautin sini.

    BalasPadam
  24. ada sesiapa yg berminat dgn corner lot? owner buka harga pada 358k...
    email owner sendiri untuk berbincang.. mr.eejoy@gmail.com..
    booking awal sebelum terlambat.. siapa cepat dia dapat..!

    BalasPadam
  25. agak agak bila la boleh duduk kt umah tu.saya pun pembeli rumah situ.jiran la kita

    BalasPadam
  26. I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days.

    My homepage - men muscle building

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.