Khamis, 13 Jun 2013

Jalan2 naik Train.

Part 2@jalan2 KL
Menyambung pejalanan berjalan2 di ibu kota, Kami menuju kebandaraya Kuala Lumpur.... memula nak shoping kat sogo tetiba dapat pulak cetusan idea nk bawak bebudak naik train LRT. Saja2 sebagai pengalaman... selalu jer tengok tapi x pernah naik bak kata Adam lah.... maka kami pun parklah kereta di Kampung Baru.... dh lama juga x naik LRT. Kami memulakan perjalanan dari kampung baru ke stesen KLCC... ha ha ha cuma satu stesen jer... syafiq & syafiqah pernah naik sewaktu berumur 2 ke 3 tahun dulu..ingat2 lupa... Adam yang beria sangat... sbb tak pernah merasai langsung....
oklah layan aktiviti beli tokan dulu... rupanya star, LRT & PUTRA dh x guna kad... kena beli token yang diuruskan oleh repidKL... tebangak jugalah nk membeli sbb dh berubah.... huh lama gila x nail LRT... hampir dekat 10 tahun... terbangak2... bila dikenang balik kelakartu.. untuk 4 orang tambang cuma RM4.. kira sesuailah sekadar nak merasai naik train....nk lalu enterance kena touch jer token...

syafiqah sedang melalui sempadan.



Sesempatnya mama amik gambar

tengok tu, seronok tul budak bedua ni naik train..
Ok lah sampai jer KLCC jum kita shooping

Masa untuk pulang.... naik tercabut kaki bila berjalan naik kenderaan awam.... tapi satu pengalaman baru untuk anak2....

11 ulasan:

  1. 268

    done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. hihihi teringin juga nk bawa anak2 naik komuter & LRT ni.. tp xtau la bila.. hehehe

    BalasPadam
  3. bawa "bag tangan" kanan kiri tu yg bercinta..
    banyak stopnya..hee

    BalasPadam
  4. dah gabung lrt,monorail,rapid blh beli tiket terus je ke destinasi...kalau dulu mesti kena g kaunter semula utk beli tiket kalau tuka lrt ke monorail.

    BalasPadam
  5. tentu seronok anak2 dengan pengalaman baru..
    Memang terkial-kial juga kan kalau tak biasa, dah pakai token ye!

    BalasPadam
  6. seronok bawa anak2 naik train...
    kat sini, train dan bas mmg transport utama kami :)

    BalasPadam
  7. assalamualaikum kazman sue...sesekali bawa anak2 merasa naik traier mesti die org seronok dpt jenjalankan...;)n y

    BalasPadam
  8. hehehe bestnyer lama x naik train ni !

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.