Selasa, 2 Oktober 2012

Jalan2 Ikea.. cuci mata dan terapi jiwa...

Isnin lepas, mama kena cirit birit dan berkebetulan anak2 pulak cuti ganti sbb ari ahad lepas ada acara sukan tahunan Sek Cyberjaya.... maka dah kami pun semua lah duduk rumah..... maka keluarlah idea jalan2 ikea... Berbunga sakanlah anak menyokong idea tersebut.... dia orang bukan nk tengok koleksi Ikea terbaru tapi nak main kat Småland.

Sesampai jer kat sana 3 orang kekanak riang ni xcited beratur menunggu giliran nk masuk. Ukur syafiq dan syafiqah lepas tapi adam lak kantoi ketinggian kurang dari 90cm lagi.. x dapatlah dia masuk..Småland. kesian tengok dia terus lemah semangat nak jalan Ikea...dia boleh cakap "adam x boleh masuk lagi..." dengan muka yang sedih.

Pilu rasa hati bila dengar adam cakap macam tu.... Sambil duduk kat troli dia melayan jiwanya yang lara sampai tertido...... Mama dan abah bukan ader apa barang pun nak beli, saja2 nak tengok koleksi terbaru tahun 2013. Mana lah tahu boleh cedok idea tuk umah baru nanti..... kalau berminat leh servay http://www.ikea.com/ms/en_MY/virtual_catalogue/online_catalogues.html



5 ulasan:

  1. ala kesian.... saya pun suka cuci mata kat ikea...nak beli tu kena fikir panjang dulu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu... harga dia boleh buat terkebil2x mata kejap... tapi kualiti pun menarik jugaa... heee3x

      Padam
  2. assalamualaikum kazman sue....bestnya jenjalan kat IKEA sampai tetido tu...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la jadinyaaa.... masa kami pujuk tu kan.. kami belikan bola mainan untuk dia... last2x dia buat bantal.... huuu3x

      Padam

Terdapat ralat dalam alat ini