Jumaat, 14 Mac 2014

Jalan Jalan Tasik Kenyir

Sempena nak sambut birthday Adam kami plan nak bawa dia jenjalan ke negeri Terengganu.... Jauh jugak rupanya Tasik kenyir dari rumah kami ni... kami bertolak dari pkl 11 mlm dan sampai pukul 8 pagi... Tasik Kenyir juga merupakan destinasi pertama yang kami tuju. Tenang dan indah di waktu pagi di Jeti Gawi....

 Pagi tu kami ronda2x bandar Kuala Nerang, kat sini kabus punya la tebal... seronok betul menyedut udara segar di sini setelah tempat tinggal kami yang di landa Jerebu....
 Pas tu, Kami sampai di Jeti Pengkalan Gawi. Kami ronda-ronda dalam bot Permata kenyir... memang best la... Pelbagai kemudahan disediakan untuk kaki pancing.




 Bergambar kenang-kenangan di Jeti Pengkalan Gawi... Entah bila lagi kami nak sampai sini....


 Kenkawan opis siap2x punggah barangan untuk belayar tapi kami tak ikut sebab anak kami masih kecil. Rasa macam tidak sesuai untuk baby kami nak belayar dalam suhu yang extrem panas dan sejuk di atas bot nanti. Maka kami pun mulakan lagi penjelajahan ke destinasi yang seterusnya di Terengganu ini.



Pukul 9 pagi selepas serapan kami menuju ke Kuala Terengganu pula... kita jenjalan terengganu....

4 ulasan:

  1. murah x kak sewa bot besar tu? sy tingin nk g sn

    BalasPadam
  2. salam ziarah
    suami memang teringin nak pegi sini

    BalasPadam
  3. betul lah tu, nampak seronok je kat sini yer !

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.