Jumaat, 6 Januari 2012

Taman Desa Sri Qaseh 05/01/2012 Sekitar Perkembangan Pembinaan

Nampaknya perkembangan projek perumahan ini terus berjalan dengan tertumpu pada pembinaan dinding dan bumbung rumah yang telah hampir sedikit bilangan rumahnya. Hampir keseluruhan rumah hampir siap di pasang bumbung dan dinding dan hanya beberapa unit sahaja yang tinggal masih dalam proses bumbung dan dinding.. Kerja-kerja memplaster juga tidak ketinggalan rancaknya. Begitu juga dengan pembinaan rumah contoh juga semakin menghampiri kesempurnaan. tak lama lagi kita boleh lihat rumah contoh yang di bina. Kerja mengecat dan pemasangan lantai halaman hadapan rumah juga masih berjalan. Begitulah pemerhatian pada kali ini. 







kerja membina tebing 


kerja membina longkang di hadapan rumah


tembok yang telah siap dibina





rumah contoh yang sedang di cat putih

Lantai di ruang tempat kereta sedang di bina

selepas siap konkrit maka pemasangan jubin lantai
akan dilakukan






27 ulasan:

  1. wah bestnya .. teringin jugak la nak de umah baru ..mesti seronok anak2 abang and sis nanti :)

    Abang n sis dah kena tag ..kalau free boleh la cuba ..

    BalasPadam
  2. nak siap dh tu...ni mesti mlm dok mimpi rumah baru

    BalasPadam
  3. Salam Kazman,

    Wahhhh.....dah nak siap dah tu....tahun ni boleh dok rumah baru lah ya Kazman....syoknya....

    Kat tempat Kak Ros,rumah contoh siap dulu..dia bukak bagi orang ramai tengok dulu,pas tu baru la depa mula bina rumah 1 taman tu...

    BalasPadam
  4. wah seronoknye dpt rumah baru...

    BalasPadam
  5. pejamcelik2...tengok2 nnti siap dah..:)

    BalasPadam
  6. khairul- tak sempat nak mimpi dah.... haa3x

    kak ros - biasanya memang macam gitu.... tapi yg ni lain pulak... buat saing2x dgn rumah lain...

    jasman - syukur......

    cikgu saliza @ ungu - dah berapa ribu kali pejam celik dah ni nak tunggu siap... haaa3x

    BalasPadam
  7. doa byk2 insyaAllah....mmm bile la sy dpt beli rumah mm lembah klang ni harge rumah mmmmmmmmmmm

    BalasPadam
  8. Seronok dapat rumah baru ni tapi ada sket masalah bila siap. Nak kena pasang grill, lampu, kipas, buar wire sama beli perabot baru.

    Tapi tuan blog jgn buat semua sekali gus, wat sket2. Baru feel dia lain sket. Kalau tak, banyak kena habis $ gak.

    BalasPadam
  9. dgr cite kontrak kat situ abis dlm bulan 5 tol ker....

    BalasPadam
  10. kontrak habis bulan 5.... entak yee... nanti saya tanyakan....

    BalasPadam
  11. disitu kawasan banjir ker... ada ari tu terbaja blog kata kawatan pernah dilanda banjir. minta en kazman siasat.

    BalasPadam
  12. yg tu sah2x khabar angin... atas bukit tu taman rumah ni.... kalau BBST tenggelam barulah taman ni tenggelam sama.... yg banjir tu kaw. dekat2x dgn rel keretapi tu ada la.... atau yg dekat dgn ayamas... itu pun dulu laa... dan juga di taman perumahan belah nak menuju ke bangi ikut jalan lama... yg pasti tu kisah dulu2x... rasanya sebab perparitan....

    BalasPadam
  13. nak tahu lagi lebih lanjut banjir yg melanda boleh klik di sini... http://www.massaari.com/2011/12/ada-banjir-kilat-di-salak-tinggi.html

    BalasPadam
  14. sy memang tggal kat situ dri kecik..memang xpernah banjir kaw tu...
    kazman dpt lot mna pt brapape..sy no55 pt3804

    BalasPadam
  15. makin rancak pembinaan.. x lama lg siap la tu..

    BalasPadam
  16. tanpa nama - saya Lot PT3821

    Rahani - syukur berjalan lancar....

    BalasPadam
  17. ok2 terima kasih

    BalasPadam
  18. ooooo kazman jalan desa sri qaseh 3 no.51 p.t3821
    klu xsilap laa...

    BalasPadam
  19. seronok je tgk perkembangan rumah kita kan.. rumah yg saya beli pun dah siap.. sedang menanti kunci sahaja.. x sabar sgt2 nak masuk rumah baru..

    BalasPadam
  20. NO:55 LOT 3804.. TUAN TANAH TU..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mana tau ni..hahaha....

      Padam
    2. haaa3x... betul tu.... dua baris depan rumah kami tu lot tuan tanah... heee3x

      Padam
    3. kenap tak update lagi nih?? rumah dsQ dah pasang pintu n pagar...tak sabar nak tunggu sume siap..

      Padam
    4. Kami busy mencari kereta baru... haaa3x... ok... dah update dah....

      Padam
    5. terima kasih En.Kazman... mmg caya la En.Kazman ni. Selamat berjiran la kita yer...

      Padam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.