Khamis, 27 Disember 2012

Persiapan bersalin..

Salam Semua...
Lama dah x bersiaran.... tadi gi klinik buat chk up tuk 38 mingggu.... bby dah membesar bagai johan .... Hemmm dr cakap dh lebih 3kg nih..... huhu huhu puaslah nk keluarkan nanti.... hehehe kepala dh kat bawah. Syukur alhamdulillah.... hinggga kini merasai alam preggy.... tinggal berapa minggu lagi jer nak bersalin dah.....
Kelengkapan bersalin dan barang bby pun dh ready... kalini aku beli set bersalin berasaskan herba dari keluaran HPA. Masa anak pertama aku gunakan set ni juga.. sebab set bersalin ni x panas..... masa syafiqah dan adam dulu aku gunakan jamu, cam panas jer tu yng tukar balik kepada herba...... bby zaman sekarang senang sangat kena kuning.

Barang 2 bby beli sikit2 tapi lama jadi bukit juga..... pam susu pun dah beli. Aku beli kat butiques http://www.onebabyworld.com/.... macam2 ada.... aku beli  Autumnz - ULTIMATE Double Electric Breastpump  .... harap dapat bertahan 2 tahun fully breastfeed. cam adam dulu cuma 9 bulan aja.... al maklumlah pakai pam pureen. Semangat untuk susu ibu sepenuhnya selama yang boleh.....

 Antara barang yang dapat di capai di obw

 Adam pulak yang rambang nak memilih...

19 ulasan:

  1. wah.. dah semakin tiba saatnya... x sabar nk tgk baby yg bakal dilahirkan.. kak.. mmg kebiasaannya abg / kakak kpd baby yg lbh xcited bila nk beli brg2 baby ni.. ;)

    BalasPadam
  2. Seronoknya nak ada baby... mesti baunya wangi je nanti. :)

    BalasPadam
  3. semoga akk selamat melahirkan..mesti cumil babynya nnt..tu dia siapdah dengan breastpump2...seronoknyalahai

    BalasPadam
  4. kalau pakai pam pureen tu, tak tahan lama ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entahlah... tapi pam pureen kalau x tahan sakit sikit masa pum pastu pam tu beli dah lama dari abang dia lagi

      Padam
  5. Semoga semuanya selamat...
    Seronoknye nak dapat baby...

    BalasPadam
  6. assalamualaikum kazman sue...semoga dipermudahkan semuanya...:)

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah, dah tak lama tu... best nyer tunggu kehadiran org baru.. semoga segalanya dipermudahkan olehNya.. amin!

    BalasPadam
  8. Tumpang seronok dan excited juga.Take care ye..

    BalasPadam
  9. semoga dipermudahkan kak. seronok nak tambah ahli keluarga baru ya...macam2 beli. abg dia pun seronok nak dapat adik...hehe

    BalasPadam
  10. Selamat hendaknya...tahun baru, bertambah seorang ahli keluarga..

    BalasPadam
  11. selamat bersalin ya kak..doakan akak selamat semuanya,tak sabar tunggu gambar newborn..

    BalasPadam
  12. Wah.... sue.. dah 38 minggu. Lagi 4 minggu. Semoga Allah mempermudahkan untuk Sue.

    Nanti buat review pasal breast pump autumn tu ye? MUngkin berguna utk rujukan ibu2 muda yang nak beli di masa akan dtg.

    BalasPadam
  13. dh bersalin ke belum...harap2 semua nya ok bro

    BalasPadam
  14. Waaa dah 38 time ni ..mesti sis dah dekat2 nak bersalin nie ..moga segalanya dipermudahkan ..amin2

    BalasPadam
  15. layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

    hamper barangan bayi pada harga berpatutan..utk diri sendiri @hadiahkan kpd kenalan..

    maaf tumpang iklan

    (alat senaman utk kempiskan perut pun ada dijual..kegunaan lps besalin nti..kurus kembali)

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.