Rabu, 11 April 2012

Taman Desa Sri Qaseh 07/04/2012 Kemasan dalaman rumah contoh

Hari ni nak bercerita mengenai kemasan dalaman rumah contoh yang telah berubah dan lebih kemas. Jadi terlanjur datang kami pun snap la gambar di dalam rumah contoh.... Manakala rumah yang lain masih satu persatu disiapkan pembinaan berperingkat demi peringkat dan paling ketara ialah pembinaan tembok pagar dan longkang saliran air... Hari ni nak syer gambar ruamg dalaman rumah contoh dulu...

Rumah contoh Taman Desa Sri Qaseh dengan 
warna luaran adalah warna hijau dan warna kuning cair
Bahagian dalaman masih tidak banyak berubah dan warna bingkai pintu adalah coklat gelap. Jom kita layan gambar yang kami snap....
Ruangan tengah 

Ruangan tamu
Ruang Tamu yang di cat warna Pic ( kuning air)  

Bingkai pintu yg di cat warna kelabu gelap

Kepala pili air di tandas

Kepala pili pancur mandi

Pancuran mandi di tandas.
Ini pula adalah kedudukan tangki air rumah untuk rumah kategori Corner Lot atau End Lot. Dulu mula-mula saya ada perasan pekerja binaan tu salah letak kedudukan paip dan mereka mencabutnya kembali kepada yang sedia ada sekarang ni... 

Ni la alas tangki air yang terletak di atas bilik air utama untuk kategori rumah Corner Lot dan End Lot.... Rumah Cikgu Zie jiran kami macam ni la tangki rumah dia agaknya... sebelum masa pasang siling bumbung.


Semoga rumah kita siap hendaknya mengikut jadual... aminnn...




11 ulasan:

  1. TAngki tu cenggitu je ke dia letak?
    Nampak mcm tak siap je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah... itu masih lagi dalam pembinaan...

      Padam
  2. canggih pili-pili tu... cantik pulak tu..

    Rumah kawasan Kak So masa tengah dibina kena curi semua pili-pili besi tu... sudahnya pemaju pasang plastik jer semua pili-pili...

    sabor jer la...

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah...dah nak siap kan...syukran abg kaz n kak sue.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mudah-mudahan ikut jadual seperti biasa hendaknya...

      Padam
  4. nampak luas la ruang tamu rumah tu..

    cantik..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh lah untuk kami sekeluarga.... heee3x

      Padam
  5. mmg nice la design dia...cermin dpn umah tu nampak setailo

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah yg si mamanya terpikat terus beli rumah tu....

      Padam
  6. ok ok dah nampak design ni... lawa... tak macam rumah kat tempat kami design strett sama je.. suka design nak masuk bilik tu.. dia macam ada ruang masuk baru nampak pintu...

    http://sayangkudinadania.blogspot.com/2014/02/taman-lagenda-padang-serai-23-feb-2014.html

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini