Rabu, 18 April 2012

First Time dapat hadiah dari rakan blogger

Terima kasih kepada Ummiros yang telah beri kami souvenir dari serawak di atas komen kami mengenai entri " jom pakat-pakat teka ke mana Mr Hubby ummi bertukar" di entri ini.... First time dapat souvenir ni bila berkecimpung dalam dunia blog... seronoklah kami sekeluarga....


saya ambik surat berdaftar ni pun semalam bersama rakan sekerja yang lain dan kena ambik di Pejabat Pos Puchong. Lepas menapak ke sana saya pun bukalah sampul surat ini. Maka dapatlah hadiah dan sekeping "surat"...


 Punya la kawan sibuk nak baca "surat" tu jugak... saya yg duduk di seat depan terus bagi je diorang baca dan terus membelek hadiah dengan gembiranya. Namun yang peliknyaa.....Rakan saya baca .....semua bunyi lain2x ayatnya.... kompius jugak saya dengar..... apa isi surat tu..... macam cerita Seniman Bujang Lapok pun ada... Bila saya tengok "surat" tu rupanya.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Surat Kosong Ajee.... Habis saya kena bantai gelak dalam kereta masa tu.... haaaa3x.....cehhh sabor je la kenkawan kenakan saya.... Bila sampai tempat kerja terus tunjukkan kepada isteri dan anak2x.... semuanya gembira... Hadiah tu ada magnet... boleh lekat2x kat besi.... seronokla kami melekat2xnya..... Terima Kasih sekali lagi kepada Ummiros kerana sudi bagi kami hadiah...



46 ulasan:

  1. waaahhh ... cantiknye... boleh lekat kat peti sejuk...

    BalasPadam
  2. wahhh!!best nye dapat hadiah...:)

    BalasPadam
  3. wahhhhhhhhh... best nya yer... simpan molek-molek deh... kah kah kah...

    nanti boleh la rajin-rajin teka teki teka ketuk kui kui kui

    BalasPadam
    Balasan
    1. sajer2x aje joint tu.... syarat pun tak de...

      Padam
  4. bila dpt hadiah x kira la mahal atau murah pasti kita rasa gembira.. sbb hadiah tu kebiasaan tanda ingatan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul3x.... setuju dengan ayat di atas....

      Padam
  5. Oh dpt fm la ni..

    Hehee..sy da byk kali gak dpt hadiah, x kira apapon, mmg seronok n sgt hargainya...;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahh... ni mesti rajin joint ni... bagus untuk eratkan hubungan...

      Padam
  6. hehe lucu diorang baca surat kosong,mengusik ler tu..haha
    bertambah koleksi magnetic peti ais

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa3x.... sorang baca bunyi syairr.... sorang baca bunyi arab.... sorang lagi baca tak bunyi langsunggg.....

      Padam
  7. Assalam...
    Best kan bila dapat hadiah..
    tahniah.

    BalasPadam
  8. Hihi bestnya :) ..tapi lawak jugak dlm tu kosong hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la umi.... macam citer seniman bujang lapok daaa...

      Padam
  9. haha kan dah tergelak besar ummi ni..pasal surat kosong tu ummi pun tak tau, Mr Hubby yang pos, macam tu rupanya dia lipat,tanpa sepatah kata pulak tu, hikhik!
    Kelakar betul pasal kawan2 baca 'semua bunyi lain2x ayatnya'

    Anyway, terima kasih ye Kazman/Sue kerana sudi menerima souvenir seadanya, tanda ingatan dari kami.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasalnya....sorang baca bunyi syairr.... sorang baca bunyi arab.... sorang lagi baca tak bunyi langsunggg...

      rakan sekerja pun ramai baca dalam blog ni...so bila diorang tahu saya dapat hadiah tu diorang pun teruja sama nak tahu....

      apa2x pun terima kasih banyak2x yeee...

      p/s : jalan ke Pos Puchong lagi jauh dari pergi ke putrajaya... haaa3x...

      Padam
    2. biasa la tu kak...org lelaki ske simple...kita pompuan ni ske nk cantik2..kasi ayat sikit...my hb kasi adiah kt sy tanpa pembalut kertas lg...mmg telus mata memandang...kerana mereka lelaki sukankn bende simple..hihi

      Padam
  10. assalamualaikum kazman sue...tahniah sbb mendapt hadiah dr teman blogger...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2x kak... sajer je untuk seronok2x memeriahkan blog orang....

      Padam
  11. tq ummiross bg hadiah kat rakan blog..

    rezeki tu.

    BalasPadam
  12. salam kunjungan... wah bestnya dapat hadiah...

    BalasPadam
  13. hahaha..lawak kat bab surat kosong tuh..haha.. trus teringat kt crita seniman bujang lapok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa3x.....tu laa... saya pun kena gelak masa tgk surat tu kosong bila saya putar2xkan...

      Padam
  14. xpenah dpt hadiah ponn...
    xpenah join segmen camner nk dpt hadiah...ngeee

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah, semoga ukhwah yang terjalin akan terus berpanjangan. :)

    BalasPadam
  16. hehe...kamain kawannya mengusik baca surat kosong :D



    best dapat dari rakan blogger :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu laa.... tapi kat sini rakan kerja memang best2x belaka... syukur alhamdulillah... kat sana pun mesti macam ni juga kan...

      Padam
  17. Dapat FM ye... Suka kan bila dapat sesuatu dari teman blogger. Kalau boleh nak lompat-lompat tapi mahu pulak dgn anak hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa3x... betul la kak... sebenarnya kami tak kisah pun berapa nilai harga tapi kami nilai dari segi "ingatan" tu yang penting....

      Padam
  18. beshnya.. nk2 dpt FM.. leh simpan kt peti ais wt kenangankan..

    BalasPadam
  19. tahniah...haha...saya pn ade gak try teka...2 kali lg tu...siap akak ummiross cakap..klo teka byk sgt nnti kena penalti..hihi...nway..tahniah...

    BalasPadam
  20. wah,,, tahniah..made in sarawak tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan Made in sarawak tapi dari " DUN Kuching "... hheeee3x

      Padam
  21. Bestnya dapat present.. hehe jom join GA dieyna, mana tahu ada rezeki boleh dapat present jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah kami akan joint untuk memeriahkan majlis...

      Padam
  22. Seronok kan dapat present walaupun hanya fridge magnet.

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum Kazman,

    Tahniah ya....mesti best sangat bila dapat hadiah ni kan Kazman....

    BalasPadam
  24. Balasan
    1. tu laa... bersyukur atas hadiah yang dapat....

      Padam
  25. Itu yang syok berblog ni..dapat kawan,dpat hadiah dr org yg jauh tp dekat di hati..:) ..yana pn dah ada 3,4 pcs jugak fm yg dapat dr blogger..

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.