Khamis, 6 September 2012

Lain yang disuruh lain yang dibuatnyaaa...

Pagi tadi tetiba kereta tak boleh nak start la pulak... sekali periksa rupanya bateri dah lemah.... bateri yang dah berusia 3 tahun ni dah sampai masa untuk kena ganti dah.... Apa lagi... terpaksalah si suami menolak kereta untuk keluar dari parking kereta di rumah ni.... Maka suruhlah si isteri jaga stering kereta sambil suruh freekan gear dengan handbrake....Bila di tolak kenapa la berat sangat niiii...... cuba tolak lagi.... peerghhh.... macam dah nak kena buasir dah rasanya....

 
Sekali pi tengok rupanya si isteri cuma freekan gear aje tapi handbrakenya dia tak turunkan.... aduhhhh.... patutla berat semacam kereta tak nak gerak.... si isteri sibuk dengan handphone tab untuk ambil gambar ajee... katanya nak buat cerita kat blog ni.... aduhhh....Kita sibuk tolak dia sempat ambik gambar lagi.... Saborr je laa...

Tak lama kemudian datanglah jiran kami dengan keretanya untuk buat jump start. Syukur alhamdulillah.... boleh pun start keretanya. Lepas tu pi la beli bateri baru brand Yokohama Advance.... entah apa yang advance pun tak tahu cuma yang pasti harganya yang advance.... haaa3x... RM150 untuk size N60ZL series... macam sebijik gambar kat bawah ni....


Gitulah serba sikit cerita kalut pagi tadi nak hantar anak ke sekolah pun dah lambat.... sah2x la anak kami ni kena jawab kat pengawas atau guru agaknya.....



22 ulasan:

  1. hehe...macam tu lah blogger kan, ada je yang nak dikongsi, tersengih ummi baca n3 ni.

    BalasPadam
  2. hahaha...dah blogger katanya kan...

    BalasPadam
  3. Bersama Mementeras Rasuah Dan Penyelewengan

    BalasPadam
  4. hahaha.. blogger memang ginilah. sempat ambil gambar sebagai bahan entry. hehe

    BalasPadam
  5. hehehe sabo jela yer.. org mengandung dia mmg agak pelupa... eh.. yeker? hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju la jugak dengan ayat ni.... haaa3x...

      Padam
  6. kena ambil peluang jumpa yg menarik dipandang...semua boleh jadi n3..hehe...

    BalasPadam
  7. hahaha, kelakar pun ada baca kisah ni... tapi cantik tau gambar yg si isteri ambil tu, jelas menunjukkan si suami dah tolak kereta sepenuh tenaga

    BalasPadam
  8. assalamualaikum kazman n sue...memang kelakar jer kan penat jer kena tolak tapi kete x bergerak...mama pun pernah kena mcm tu juga kena tukar bateri baru elok....:)

    BalasPadam
  9. mcm muka Husein Abu Hassan dlm cerita Laksamana Do Re Mi..Jgn marah En Kazman nanti kena jual..

    hehehe tak henti gelak dibuatnya..

    BalasPadam
  10. salam...kesian tgk Abg tolak kereta tu...

    BalasPadam
  11. aduhhh siksanya menolak kereta nie
    huhuhu

    BalasPadam
  12. Kelakar plak baca.. Kesian jugak..

    http://nurhafiz2009.blogspot.com

    BalasPadam
  13. Terbaik Sue.. Hehehe... Yang penting, gmbr tu dulu. Sampai berkerut muka suami menolak keta. Sekali handbrake tak turun.

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum Kazman,

    He.he...sabar ja lah...blogger memang macam tu...he.he..

    BalasPadam
  15. hahaha kelakar muka2..mesti berat smpai nk kena buasir2..tapi thn jugakkan betri smpi 3 tahun

    BalasPadam
  16. dugaan... dah sampai masa tu... mcam2 laa nk kena tukar... pening2....

    BalasPadam
  17. aduhai..gitu le kalau dah p.t blogger
    asyik ingat ...boleh buat n3..hehe

    BalasPadam
  18. hahaha...lucu gak cerita nie...samalah nasib dengan kancil baru2 nie...bateri weak

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.