Isnin, 27 Ogos 2012

Amalan Doa Ketika Kehamilan

Sekejap je masa berlalu... sudah 5 bulan kandungan membesar.... baby pun dah selalu gerak-gerak dan menegeraskan badan... semoga baby terus membesar dan menjadi insan yang terpuji di dunia dan akhirat... Kiranya nak berkongsi amalan doa yang baik untuk dipraktikan bersama ketika hamil dan juga berkongsi kehamilan dengan anak-anak sedara sekali yang sama-sama hamilkan anak sulong mereka.... Heee3x... makcik mengandung sama dengan anak-anak sedara sekali....

Antara amalan doa yang sesuai dan baik untuk diamalkan semasa mengandung ada banyak terdapat di dalam pelbagai rujukan samada di buku-buku atau internet dan salah satunya adalah seperti berikut....


Semoga baby ini terus membesar dengan sihat dan selamat walaupun ibunya sering keletihan dan sakit pinggang.... Sebab itu pahala mengandungkan baby ini besar di sisi Allah S.W.T.....


13 ulasan:

  1. terima kasih di atas entry ini.. Queen pun sedang mencari sbnrnya.. semoga semuanya selamat ye kak..

    BalasPadam
  2. Salam.. Tahniah buat Puan dan Suami.
    Terima kasih berkongsi "Doa"

    BalasPadam
  3. Salam Su & Kazman,
    Sekadar nak berkongsi pengalaman saya.
    Previous 3 kelahiran anak, saya melalui term "prolong pain" iaitu sakit minimum 8 ke 24 jam. Alhamdulillah, anak ke 4 saya amalkan surah Nabi Yunus dlm perut ikan paus (dengan izinNya juga) hanya sakit 1 jam. Syukur sgt2 sebab dipermudahkanNya.

    BalasPadam
  4. Ayat yang terakhir tu mengubati hati yg keletihan. :)

    BalasPadam
  5. Terima kasih share entry ni..
    Rindu nak preggy lagi..
    (^__^)

    BalasPadam
  6. boleh la try untuk baby ke2 nanti..

    BalasPadam
  7. Tq KA kongsi ayat nie
    memang bagus utk dijadikan amalan ...

    BalasPadam
  8. assalamualaikum kazman sue...mekacih berkongsi ayat ni boleh diamalkan...:)

    BalasPadam
  9. Ya, saya pun amalkan...

    Akak 5 bulan, perut da nampak...
    saya 6bulan perut kecik je lagiii...

    BalasPadam
  10. semoga baby membesar dengan baik dan sihat... terima kasih atas perkongsian kalau ada rezeki lagi bolehlah praktikkan...

    BalasPadam
  11. moga semuanya baik dan sihat2 aje ye~ :)

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.