Selasa, 7 Ogos 2012

Pancing Ikan Zaman Teknologi Semuanya Mudah

Semalam jenjalan ke TESCO Nilai.... sambil beli lauk untuk bersahur sambil jenjalan bawa anak2x... Punyala si Adam ni nak main game pancing ni sebab teruja kot melihat ikan dalam skrin tv game tu... merengek la dia nak main game pancing tu.... sekali dapat token terus tak ingat dunia....Pancing ikan pada skrin je skrg ni kan.... Tak yah susah ke laut dahhh.....



Zaman aku dulu duduk tepi parit depan rumah pas tu duduk menunggu ikan haruan sambar umpan... Dulu-dulu pancing pakai buluh jorannya dah power dah.... kalau nasib tak baik batang pokok ubi pun aku sebat jadi batang pancing... Semua tu dah jadi kenangan....


Begitulah serba sedikit kenangan yang boleh dikongsi bersama.... Pejam celik dah nak raya dah rupanya... kejap je masa berlalu... persiapan anak-anak tak habis beli lagi ni....

16 ulasan:

  1. mcm2 skrg eyh.. sgt berbeza dgn zaman dulu2..

    BalasPadam
  2. aku dh lama tinggai xtvt panjing memancing ni

    BalasPadam
  3. wah mcm syok jer dorg main tangkap2 tuh=)zamanla nie main tangkap ikan kat ipad.hahaha

    BalasPadam
  4. sm la mcm kite..suka pancing tp x suka pegang ikan idup..takuuutttt

    p/s jemput empunya blog ni utk join GA sy! ;-)

    BalasPadam
  5. dulu lain skrg lain..masa kecik dulu suka pancing ikan kat tali air..

    BalasPadam
  6. budak la tak "terjal" cam kita dulu kan? tu sebab kita "strong"..

    BalasPadam
  7. Takleh byg zaman akn dtg nnti mcm mn

    BalasPadam
  8. Kalau memancing kat game tu boleh bawak balik ikannya, syok jugak kan, kehkeh!

    BalasPadam
  9. Sekarang zaman moden, semuanya mudah =)

    Salam kunjungan
    www.shahrulhairy.com

    BalasPadam
  10. tp mancing tepi sungai atau parit lg best la kan?

    BalasPadam
  11. Budak sekarang macam tu pun dah dikata adventure kan Kas/Sue. Kita dulu redah semak-parit-lumpur mereka tak tahu hihi...

    BalasPadam
  12. zaman saya masih main tepi parit..heheh

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.