Jumaat, 24 Februari 2012

Kerana Ustaz Don di Karnival WOW Putrajaya

Salam Jumaat Semua...
Sebenarnya dah lama saya tak berceloteh dalam blog nih... bezzi sangat lah kot atau mungkin idea x berapa nak keluar... biasanya my hubby yang banyak berceloteh disini. Sebenarnya saya nak cerita pasal semalam yang mana kami menghadiri sesi rakaman 60 minit Ustaz Don di karnivel WOW Putrajaya.....



Teruja tul nak tengok Ustaz Don..... Seawal kul 6 petang kami dah grgegas pulang dari tempat kerja terus amik anak yang berada dirumah pengasuh dan yang baru balik dari sekolah agama. Dalam kul 6.30 kami dah sampai di Presint 9 siap2 makan malam dulu...... tapi kalau dah sampai sana x sah kalau x pergi mandi atau main kat playground dulu......
 Abah pun join sama




Lepas siap makan kami pun bergegas menunaikan sembahyang maghrib di surau yang disediakan. tuulah nak jadi cerita, semasa saya mahu sembahyang saya letaklah cermin mata dihadapan sejadah. Tanpa x semena2 adam yang lalu dihadapan sejadah terpijaklah cermin mataku itu..... Aduh.....rabunlah aku camner nak tengok Ustaz Don nanti..... x syok lah camni... agak blur2 lah aku bila mata rabun.




Maka timbullah idea gi Alamanda Putrajaya dulu... nak cari mata tambahan........  Anak dah bising sebab kalau pergi Alamanda tentu terlepas pulak Ustaz Don. Nak buat cermin mata dah tentu kena ambil masa lama... jadi kenalah pakai yang ready made dulu sebelum nak buat yang baru.

nasib baik ada kedai optikal kat alamanda kalau idak habislah..
cuba teka apa yang saya pilih???

V

V

V

V

V

V

V

V

V

tada...

Inilah mata tambahan untuk masa2 kecemasan......
itulah yang dinamakan kerana Ustaz Don.

nukilan: mama Sue..;)



17 ulasan:

  1. bilelah agaknya ustaz don akan sampai kat tmpt saya pulak... isi2 ceramahnya meresap ke hati...

    BalasPadam
  2. best kan dengar kuliah ustaz don..

    BalasPadam
    Balasan
    1. best sangat... asyik gelak jee manjang.... masa shoot stop untuk laluan iklan pun lagi gelak dia buat lawak... sabar je laa... kepala sengal jugak dia ni...

      Padam
    2. salam kunjungan... dengar celoteh ustaz don ni memang best! terima kasih kerna sudi menjawab teka saya dan bukan jawapan itu yg saya inginkan, maaf yer....

      Padam
  3. bestnya dapat tengok Ustaz Don..


    *kak mata tambahan tu memang selalu membantu..heee

    BalasPadam
  4. assalamualaikum...seronoknya dpt tengok ustaz Don yer...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sampai cermin mata pecah pun kelam kabut nak cari mata gantian... heee3x

      Padam
  5. ini baru betul2 peminat ustaz don...:)

    BalasPadam
  6. salam...ustaz Don mmg ada aura tersendiri....kesiannnya, cermin mata pulak yg rosak.

    BalasPadam
  7. wah mama sue..heee..

    sbb ustaz don sanggup beli mata tambahan..:)..kalau tak ada mata tu, tak best la kan heee..

    tak tahu plak ada ustaz don kat putrajaya..

    BalasPadam
  8. bestla kalau ustaz don dpt turun sp..
    ustaz yang ada style tersendiri..

    BalasPadam
  9. mmg best ustaz ni, klu dgr dia ceramah, leka jadinyer..huhuhu smpi pecah spex yer..

    BalasPadam
  10. alahai anak omak... satu hari nanti kalau ada rezeki bercakap sendiri dgn Ust Don, bleh cerita pasal spek tu kan..

    BalasPadam
  11. Salam Sue,

    Akhirnya boleh jugak tengok ustaz doh ni kan he.he.he....

    BalasPadam
  12. masih belom berkesempatan menonton beliau ....

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.