Rabu, 8 Februari 2012

Kolam Mandi Awam di Presint 9

Aktiviti hujung minggu yang lalu kami bawa anak-anak pergi mandi di Kolam mandi Awam Presint 9 di Putrajaya. Tak tahu nak bawa anak2 mandi kat mana tetiba teringat kat presint 9 tu ada kolam mandi... Bila kami cakap nak pergi kolam mandi.. apalagi... semua anak2x terus cergas walaupun sebelumnya semua kelihatan lemauuu (bosan) jee di hujung minggu...



Main pijak mata air pancut la pulak diorang ni...

Tahap sejuk pun nak mandi lagi....

Tiga beradik yang suka berendam

Duduk bawah ni memang menjadi satu kemestian

Tinggi adam dengan tinggi tebing ni ( 0.6meter ) lebih
kurang sama je...

Tempat ibu bapa memerhatikan anak.

Taman permainan yang bersebelahan dengan kolam mandi




28 ulasan:

  1. budak2 dan air memang tak dapat dipisahkan seronok tengok mereka bergumbira, nasib baik ada kolam awam tu terisi juga masa anak2 kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang pun... dengan nak pi kolam mandi terus ceria je muka sensorang tu...

      Padam
  2. kat kedah skrg ni cuaca panas sangat...
    masing2 duduk dlm rumah sahaja..
    kalaulah ada swimming pool awam ni di sp..
    mesti anak2 dah ajak berendam

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu namanya kena berandam dalam rumah la gamaknya... hee3x

      Padam
  3. seronoknye...nanti zahraa dah sihat bleh bawa mandi kat sini...

    BalasPadam
  4. Anak Abe kalau dapat berendam.. susah nak naik. Siap jadi gaduh marah-marah lagi.. Hadoiii...

    BalasPadam
  5. anak2 memang hepi kemainkan kalau dapat mandi kolam.. :)

    BalasPadam
  6. macam water park eh? bestnya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni la water park awam di putrajaya... heee3x

      Padam
  7. Balasan
    1. kerana terlalu enjoy.. mak bapak dia terpaksa tunggu lama... huu3x

      Padam
  8. Hihihi .. bukan je budak2 yang suke gikolam mandi bang ..sis ..ni mak kucing ni pun suke giler .. kalau leh nak tido kat kolam renang ..bersampan ke ape ke hahahaha ..


    cute2 la kesemua pic tu :)bestnya dapat bereakrasi mcm ni la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. umi... kicing pun pandai berenang dalam kolam tau...

      Padam
  9. kolam free yang terbaik ni... kalau org tak ramai sgt lagi best... tp kena awal sikit... budak2 memang suka... mmg x ingat nak balik laa... sambung pulak ngan playground tuh... penat laa nak nunggu & monitor...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal kami kena tunggu lama baru puas hati diorang semua...

      Padam
  10. wah... mcm bestnya, seronoklah org yg duduk dekat putrajaya yer...

    BalasPadam
  11. nak bawa my son ke sini tp msh belum berkesempatan lg...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pe... esok2x ada la kesempatan tu nanti...

      Padam
  12. best la bro..aritu mandi kt SP...anak aku semua demam..maybe cuaca panas sgt kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. pasal cuaca panas tu yg anak2 suka berendam... pukul 6 ptg baru aku bagi berendam..

      Padam
  13. aah dah dekat umah2 tapi sik tak pegi..ramai tak org??

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai... biasanya yg dekat tu la kita jarang pegi kan... sama la kita... tetiba nak bawak ke situ....

      Padam
  14. excited jek dorg ehh.. teringat zaman kecik2 dlu..berenang dalam parit..(^_^)

    BalasPadam
  15. hee..purple ea..

    kuning suka gak tp over bajet..heeee

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.