Selasa, 27 September 2011

Aktivit Sambil tunggu Kereta & Dapat lampu Baru

Dah lama kereta kami tidak mendapat belaian kasih sayang... menjak kejadian eksidan tempoh hari..Kereta kami tersenggut2, maka kenalah tuning lagi... Ingat nk pi cari lampu baru tapi lain jadinya. Maka masuk bengkel lah jawabnya.Kebetulan pulak syafiq dan Iqa x sekolah petang minggu ni sebab dicutikan bersempena murid2 tahun 6 ada periksa belah petangnya. Adam pun kami ambil sekali dari pada rumah pengasuh... kesian dia kalau ditinggalkan.Sungguh haru bila bawak budak2 3 orang nih... ader ker patut bengkel kedai service NGV jadi gelanggang main basikal. Nasib baik kedai ni lapang...
Papan tanda keselamatan di Kedai Servis NGV di Puchong.

 Dah macam kedai parent dia jer dibuatnya

Gembiranya anak-anak dapat bermain basikal....
Boleh pulak kedai servis NGV ni sediakan basikal kanak-kanak....
Ni la kedai NGV yang abah pergi...

Dah beberapa hari abah gi kajang dan bangi sbb nak servay lampu belakang tu.. tapi masih x bekenan dihati dengan harganya dan buatannya. nk murah tapi kalau made in china kena pikir 2-3 kali, sebab barang nak pakai lama. Belah petangnya abah ada janji dengan orang sbb nk beli lampu belakang yang pecah tempoh hari. abah dapat beli dengan orang yang jual kat mudah.com.Tepat kul 6 jumpalah kami dengan penjual kat stesen petronas syeksen 20 dekat Shah Alam berdekatan dengan KPJ.  Akhirnya Suami aku dapat lampu baru... ceria sungguh dianya pagi ini... almaklumlah dah berapa lama poyo bila tengok keretanya dah macam tah aper2 tah... anak2 dapat upah makan Ice cream sebab tunggu lama sangat pasang lampu tu....abah pasang sendiri jer

Abah tengah semangat pasang lampu baru...

pasang lampu yang lagi sebelah pulak.....

Aikkk... apasal lampunya tak hidup sebelah ni..... call penjual tu dan terus dapat ganti yang baru....

Sudah 12 hari keteta kami rompong xder lampu belakang sebelah.. akhirnya.... dapat juga lampu baru....

Inilah rupanya lampu kereta abah yang baru....Lampu BMW idaman abah...

nukilan: mama sue.

2 ulasan:

  1. bukan senang nak bawa anak kecil "picnic" kat bengkel kereta..tahniah le..hihi

    BalasPadam
  2. sabar tahap gaban kerenah anak2....

    BalasPadam

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.